20. 5. 2007

Ani třetí volební shromáždění SN ČR se nepovedlo - 3.část

20.05.2007 23:14 - 09. Klub volných novinářů -trvalý odkaz

Ani třetí volební shromáždění SN ČR se nepovedlo - 3.část

Kde je zakopán pes?


    Bohužel v Syndikátu samotném odborné diskuze této úrovně pan Kubičko  neinicioval. Možná, že moderace v Českých médiích je honorována, v Syndikátu novinářů nikoli, nevím. Zaráží mě však, jak velice se pan Kubičko angažuje jinde a v organizaci, jejíž je místopředsedou, nikoli. Kdysi mi pan Kubičko řekl, že Česká média mají přitažlivější a aktuálnější webové stránky než Syndikát novinářů, protože mají několikrát větší roční rozpočet než Syndikát a také mají více zaměstnanců.  Já myslím, že obsah psaného - tedy myšlenky - jsou v lidech a ne v penězích.

Mám pocit, jakoby Česká média Syndikátu novinářů konkurovala, přestože mají jiné poslání. Jsou totiž na rozdíl od Syndikátu zdrojem výměny názorů. Současný Syndikát novinářů působí spíše dojmem jakéhosi stranického aparátu, který vydává stanoviska a předpokládá, že jiné organizace se jimi budou dobrovolně řídit. Ovšem k tomu chybí legislativní zakotvení Syndikátu jako profesní komory.


   Uvítám ze u všech článků o Klubu volných novinářů diskuzi novinářů - členů Syndikátu novinářů o problémech Syndikátu, zvláště pak o práci volných novinářů, alespoň do té doby než vedení Syndikátu (jmenovitě jeho předseda pan Miroslav Jelínek) povolí oficiální stránku Klubu volných novinářů včetně otevřené diskuze.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat