27. 2. 2006

Technická XII.

27.02.2006 15:14 - 10. Technické poznámky -trvalý odkaz

Technická XII.

K čemu to je?
 Pan Repose má ohromné množství návštěv. Ve chvíli, kdy píšu tuto poznámku, je na jeho blogu 41 lidí on-line. Docela rád bych věděl, zdali lidé navštěvují jeho stránky kvůli četným odkazům na jiní stránky, nebo zda si tam také přečtou něco zajímavého, co je původní.
   Já doufám, že se ke mně vrací lidé, kteří našli v mých článcích něco zajímavého pro své úvahy, něco co by nás mohlo spojit. Ale málokdo sem něco napíše. Pan Repose si zakázal komentáře, protože se mu reakce čtenářů zdály nevhodné. Přemýšlím, čí stránka více splňuje autorem zamýšlený účel. Asi stránka pana Reposeho, protože pro mne čtenář bez komentáře není tím pravým čtenářem. Pana Reposeho uspokojí co největší návštěvnost, o komentáře nestojí.
Dodatek 28.2.2006:
   Dnes se nedivím, že blog pana Repose je tak hojně navštěvován. Je totiž doporučen ke čtení na serveruBlogportál.cz  hned pod názvem portálu a na titulní straně serveru je uveden ještě asi třikrát. Stačí tedy na název jeho blogu ze zvědavosti kliknout a už je o návštěvníka víc. Ale ten Blogportál.cz i jeho časopis Blogosféra mi připadají legrační. Je to vlastně internetová stránka o internetových stránkách. Kdo tam chce být, musí se tam zaregistrovat. Jakýsi svaz spisovatelů a Blogportál.cz je jakýsi zámek spisovatelů, jaký měli státem uznávaní spisovatelé za socialismu na Dobříši. Tam se mohli zavřít a v klidu psát. Taky se jejich knihy vydávaly ve statisícových nákladech! Dnes je český spisovatel rád, když mu vyjde kniha v pětitisícovém nákladu. Ne každý je Michal Viewegh. Jeslipak by pan Viewegh byl považován za blogera, kdyby  své romány psal ve formátu blogu na internetu? Zdalipak je autor blogu "Ostravak bloguje" považován za spisovatele, když vydal už tři díly svého blogu v tištěné podobě?
   Já píšu své články na internet v podobě blogu už téměř rok a pořád se za blogera nepovažuju. Spíše za fejetonistu, jakými byli a jsou např. Jiří Ješ, Ivan Medek nebo jiní, kteří vydávají své sloupky postupně v novinách  a nakonec je vydají knižně. Na internetu je vlastně publikace tvoří sama. Ale k tomu nemusím být veden v nějakém žebříčku úspěšnosti.
Dodatek 1.3.2006
 Dnes blog pana Repose nefunguje - černá obrazovka.
Dodatek 3.3.2006
   Zdá se, že dnes celý svůj blog pan Repose zrušil. Škoda.
Komentáře
[1]27.02.06 21:42:13Repose - www
Měl byste raději mluvit jen za sebe a ne za mne a mé motivy a pohnutky a o co stojím či nestojím. Navíc když píšete v tomto směru nesmysly. Proč jsem byl donucen zrušit komentáře a že jsem neměl a nemám z toho žádnou radost jsem vysvětlil zde : http://repose.blog.cz/0601/zruseny-komentare-na-blogu Co se týče obsahu, od toho je to blog, aby na něm měl každý to co uzná za vhodné a co mu vyhovuje. Co se týče původního materiálu, je ho tam zřejmě dost na to, aby stál jiným za přebírání a publikování, aby mně lidi kvůli tomu psali, a taky nadávali, aby se na blog vraceli ... Ale opravdu nejsem nikým placen za psaní blogu, nikdo nemá na můj blog žádné předplatné, nikomu nejsem blogem a jeho obsahem povinován, dělám ho primárně pro svou "zábavu a potěchu" , takže jej budu i dál dělat hlavně tak jak mne baví a způsobem jakým mne baví, a podle toho jestli a kolik na něj budu mít čas. A také kdy budu chtít ho i zruším. Jinak díky za přispívání k návštěvnosti ;-)
[2]28.02.06 10:15:41mluvka Tomáš
Já tomu rozumím, nemluvím za vás, milý Repose. Úvaha byla o rozdílnosti cílů. Pamatuji se, jak kdysi radioamatéři se radovali z toho, kolik dokážou navázat dálkových spojení, kam až dosáhne jejich signál a kolik dostanou odpovědních lístků, tzv. QSL karet. Totéž je např u ornitologů, kteří mají radost, že okroužkují hodně jedinců určitého druhu a pyšní se tím, který jimi okroužkovaný pták byl odchycen na zcela neobvyklém místě. Moje úvaha byla čistě za mě. Podle mě jste v psaní blogu daleko úspěšnější než já, protože jím lépe naplňujete cíl, který je pro vás důležitý. A to mně se u mého cíle nedaří.
[3]28.02.06 16:38:18Repose - www
Mluvíte za mne a podsouváte mi cíle a myšlenky, které jste si sám vymyslel a které nejsou moje i když je jako mé lživě prezentujete. Další chybná premisa je nově o blogportálu. Když vás to tak zajímá, tak např. dnes toplist zatím zaregistroval tři přístupy z blogportálu, za celý včerejšek 17. Tedy při průměrné návštěvnosti okolo tisícovky a zhlednutí třiapůltisíc nijak významné číslo. Zajímavější by spíš bylo, kdybyste pouvažoval a zahloubal ve svém nitru a napsal v čem tkví pravá podstata toho co Vás tak žere a štve.
[4]28.02.06 16:43:40mluvka Tomáš
Mně nic nežere, milý Repose. Uvažuji sám za sebe. Ani vám nic nepodsouvám. Nicméně děkuji za příspěvek. Oživení v sále.
[5]30.08.06 12:54:06Repose
Možná jste měl ještě napsat, že pan Repose S NADŠENÍM A RADOSTÍ A SEBEUSPOKOJENÍM zrušil svůj blog, který mu dal tolik práce ... a že jste se aspoň nezeptal jak o proč byl můj blog zrušen, když už "informujete" ?
[6]30.08.06 14:51:30mluvka Tomáš
Nebylo koho se zeptat, nebylo kde se ptát, dokonce nebylo ani proč se ptát. I předchozí komentáře pana Repose chápu jako proti mně nasupené. Prostě jsem konstatoval, že blog pana Repose se nedá nalézt. Možná nikoli SE, ale JÁ jsem ho nenalezl. Nic na tom nemění skurčnost, že se tu po půl roce objeví další nasupený příspěvek podepsaný Repose.

Žádné komentáře:

Okomentovat