25. 11. 2005

První ministerský úspěch Davida Ratha

25.11.2005 18:38 - 06. Politika -trvalý odkaz

První ministerský úspěch Davida Ratha

Jiřina Musílková opustí křeslo ředitelky VZP !!!
   Uplynulo 11 dní od chvíle, kdy jsem napsal článek Musílková se drží zuby nehty a paní Musílková konečně pochopila, že její setrvání ve funkci je neúnosné. Škoda, kdyby to pochopila hned po Rathově jmenování do funkce, jistě by teď situace kolem VZP nemusela být tak komplikovaná. Paní Musílková myslela, že přežije ve funkci ministra Ratha tak, jako přežila ministra Kubynyiho. Po jedenácti dnech Rathova vládnutí na ministerstvu zdsravotnictví pochopila, že David Rath se myšlenky na její odstranění z vedení VZP nevzdá. Kdyby se vzdal, prokázal by ihned svou neschopnost.
   Avšak odstoupení paní Musílkové je jen jedna a to ještě ta menší polovina Rathova úspěchu. Ta větší ho čeká: dopomoci k ustavení takového vedení VZP, které by dokázalo situaci této instituce zásadně změnit. A to nebude jednoduché. Protože než se to pořádně rozhýbe, sám pan ministr Rath patrně skončí ve své funci. Za půl roku budou volby a já se dnes domnívám, že ČSSD u moci nezůstane a tudíž se vymění i ministr zdravotnictví. Pokud to vše pan doktor Rath myslí vážně, měl by pomoci ustavit takové vedení VZP, které by bez zásadních změn dokázalo prosazovat změny kontinuálně i tehdy, bude-li vést stát ODS. Jinak by bylo vítězství Davida Ratha nad Jiřinou Musílkovou vítězstvím Pyrrhovým a přivedlo by Všeobecnou zdravotní pojišťovnu k dalšímu kolapsu. Na konstituování nového vedení VZP má dr. Rath ještě měsíc času, protože paní Musílková hodlá odstoupit k 1.lednu 2006.
Komentáře
[1]26.11.05 00:14:28Point*
Ano, je to trapny uspech ze vsech stran pokriveneho manekyna (Ratha) v socialistickem systemu zdravotnictvi.Tezkopadnem molochu, ktery nema obdoby. Cloveka, ktery nema prazadny mandat a je jen dalsim z rady , ktery byl dosazen do "kolektivu" Paroubka jez je na tom stejne. Typicka ukazka kam vede zasahovani soc.statu, ktery je prvoradym vinikem vseho = tak jak je nastaveno fungovani zdravotnictvi vubec. Rath je jen mstiva creatura, to neni politik, ale ulhany tlampac bez moralky. Doufam,ze bude nasazen opravdu jako lidr socdem v Praze. Tam verim, take dojede....Normalni clovek totiz takoveho karieristicky "nadrzeneho" primitiva nemuze zvolit. Pripomina zavislaka-fetaka,vzhledem k jeho projevum, ne nepodobnym kocovine. Pri sledovani vseho toho politickeho cirkusu CSSD a rozhodovani o vsem(!)se dalo cekat "znovunalezeni" obetniho beranka VZP. Zdravotni pojistovny musi byt v soukromych rukou a obcan mit daleko vetsi podil na platbach za lekarske sluzby.Nepopularni,ale nutne !!! Sorry!
[2]26.11.05 06:15:53mluvka Tomáš
Pointovi - Proč to "sorry" na konci, Pointe? Proč se omlouváš? Názor můžeš mít jaký chceš, zvláště, když se tě to přímo netýká. Jenže tady u nás v Česku se to nezmění podle tvých představ, ale podle našich schopností. A ty s americkými zkušenostmi nemají mnoho společného. Dnes už ani nedokážu odhadnout, jestli je to dobře nebo špatně.
[3]26.11.05 09:46:24nadabozkova
Pana dr.Ratha považuji za bezmezného kariéristu,takže pochybuji,že ten nám tady něco spraví,zvlášť,když to má za pár
[4]26.11.05 11:18:59mluvka Tomáš
Pro Naďu Božkovou - Pan Rath to zcela jistě nespraví. Má na to málo času a možná ani nemá na to schopnosti. Ale možná, že se ukáže jako dobrý tah, když píchnutím do vosího hnízda dovede k odhalení skutečných příčin nedobrých finančních toků ve zdravotnictví.

Žádné komentáře:

Okomentovat