17. 1. 2006

Prodali nás!

17.01.2006 19:06 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Prodali nás!

Volební boj Strany mírného pokroku v mezích zákona zahájen!

   Poštou mi přišel novinový výstřižek. Poslal mi ho pan Jaroslav F.,  tajemník spolupředsedy Strany mírného pokroku v mezích zákona Ing. Richarda Haška. Z výstřižku jsem se dověděl, že Strana již zahájila volební boj a zároveň i koaliční jednání.  Jako obvykle se o tom já, tiskový mluvka Strany mírného pokroku v mezích zákona, dozvídám téměř poslední.

   Proto alespoň předkládám článek neznámého novináře z neznámého deníku, neboť citaci Jaroslav neuvedl.

                                                               
   Strana mírného pokroku v mezích zákona poprvé ve své historii uzavřela koaliční dohodu s politickým partnerem. Stalo se tak 10.ledna při setkání předsedy KDU-ČSL Miroslava Kalouska a prvního místopředsedy lidovců Jana Kasala s Richardem Haškem, vnukem spisovatele a zakladatele Strany mírného pokroku v mezích zákona Jaroslava Haška.

   Takzvaný pakt o neútočení sepsali a podepsali v duchu Haškových románů při konzumaci piva a slivovice, přímo v hostinci U České koruny v Lipnici nad Sázavou.  Na návštěvu k Haškovi si Kalousek s Kasalem odskočili z celostátního výboru KDU-ČSL, který se konal v lipnickém rekreačním zařízení Sněmovny.

   „Žádná jiná strana neměla odvahu uzavřít se Stranou mírného pokroku koaliční smlouvu“, pochvaloval si spolupředseda této strany Hašek a dodal: „Když jakákoliv strana neztratí vtip, tak může žít.“

   Podepsáním dohody se obě strany zavázaly, že ve volební kampani nebudou vůči sobě útočit jinak než přátelskými slovy, pivem a slivovicí. „Rozvraceti své strany mohou reprezentace obou subjektů pouze zevnitř, nikoliv sobě navzájem.  Za předpokladu, že v hospodě U České koruny přestane se šenkovati pivo z důvodů rozličných, tato smlouva pozbývá platnosti a nabývá platnosti jiné, dnes nevíme jaké,“ citoval ze smlouvy Kalousek. Na setkání se poctivě připravoval. „V předvečer schůzky jsem vzal do ruky knihu Jaroslav Hašek na Vysočině a tak mě zaujala, že jsem ji přečetl skoro celou,“ prozradil.
                                                               

 


fotokopie paktu o neútočení


 
podpisový AKT pAKTu o neútočení



                                                               


   Jako čelný funkcionář Strany mírného pokroku v mezích zákona musím říci, že mě čin spolupředsedy Strany Richarda Haška příliš nenadchl, protože mi pan Kalousek není příliš sympatický.  Musím však uznat, že KDU-ČSL se často chová tak, že by se klidně mohla přihlásit ke znaku Strany mírného pokroku v mezích zákona, která svým znakem vyjadřuje, že její pokrok je opravdu mírný a nerozhodný. Náš znak obsahuje dvě zásadní slova: ANO/NE.  Richarda Haška musím pochválit, protože se zachoval přesně v duchu naší strany, která praví „Předsedům je do všeho, členům do ničeho“ a „Předsedové se o názory členů nezajímají".

   A tak i já mohu na závěr tohoto článku pochvalně zvolat: PRODALI NÁS!
Komentáře
[1]18.01.06 09:49:02fupe - 
Do voleb jdeme vesele, ve stopě velkého učitele! Pan tajemník Jaroslav F. se zachoval zbrkle. Tiskový mluvka by neměl vědet nic aby na tiskové konferenci nevyrušoval zástupce tisku znalostí a zbytečným přehledem. Kam by taková zbrklost asi vedla kdyby někde poblíž stála nejaká Auroura. Naštěstí pan tiskový mluvka věděl jak takovou zbrklost usměrnit a tak se zase nic nestalo a my zůstali v suchu. Nebo snad na suchu? To ukáže až volební boj.
[2]20.01.06 17:38:17tomuv.denik
Na suchu snad nezůstaneme, když má předseda SMPVMZ hospodu přímo i s hotelem! Ledaže by mu Kalousci lstivě vypili všechno pivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat