19. 10. 2006

Ing. Tomáš Mikeska - jaký starosta, takový senátor?

19.10.2006 11:37 - 061. volby 2006 -trvalý odkaz

Ing. Tomáš Mikeska - jaký starosta, takový senátor?

práce šibalů nebo přívrženců?

  Dnes (den před volbami) se po celých pražských Vinohradech objevily na plakátech kandidáta na senátora pana Mikesky přelepky s nápisem: jaký starosta takový senátor.


   Přemýšlím o tom, zda je to podpora jeho přívrženců, kteří chtějí zdůraznit, že pan Tomáš Mikeska byl dobrým starostou Prahy 3, nebo jeho odpůrců, kteří chtějí upozornit  na pravý opak.

    Pěkné šibalství!!!


Dodatek 20.10.2006:

Když jsem přišel večer domů, měl jsem ve schránce leták podepsaný podpisem „Občanská sebeobrana“. Po jeho přečtení se mi výše uvedené šibalství zdá jasnější. V letáku (na křídovém papíře) se píše:

     
Vážení spoluobčané,

jsme skupinou mladých právníků a studentů práv bez politické příslušnosti vystupující pod názvem Občanská sebeobrana. Pozorně sledujeme dění na naší politické dcéně s cílem mapovat politickou situaci celopražskou a v neposlední řadě i situace na třetí městské části. V současné době jsme naprosto zděšeni předvolební rétorikou strany Evropští demokraté (nyní již ne Jana Kasla). Prosíme vás, abyste spolu s námi sledovali:

- Jedno z hesel ED je „vymýcení korupce na radnici“. Jeho největším hlasatelem je ing. Tomáš Mikeska, který však sám působil na radnici téměř deset let ve vrcholných pozicích. Působil ve funkci starosty a místostarosty a jeho povinností přímo bylo korupci všemi způsoby bránit. Ale pár dnů po jeho přechodu z ODS k ED si vzpomněl, že by mohl korupci mýtit. Co dělal oněch deset let? Proč jí nezabránil z pozice starosty či místostarosty? Lze takovému člověku věřit?

- Evropští demokraté ohrozili platební schopnost celé městské části. Ta si za účelem opravy většího množství domů vzala úvět 150 mil. Kč, jež měly být splaceny z prodeje nově vybudovaných i stávajících opravených bytů nájemníkům. ED se snažili donutit Městskou část ke snížení už tak velmi nízké prodejní ceny bytů. Kdyby radnice vyhověla  požadavku ED na zastavení prodeje, neměla by finanční prostředky na splácení úvěru, musela by platit vysoké sankce a nemohla by po řadu let investovat do škol, zeleně atd. Celkové náklady by při zastavení prodeje bytů dosáhly částky až 200 mil. Kč, „pouhé“ pozdržení např. o 3 roky by stálo na úrocích 34 mil. Kč. Takhle chtějí ED hospodařit s prostředky daňových poplatníků?

   Obdobně agresivní, populistickou, lživou a naprosto nereálnou volební kampaň a hesla, jako ED, nemá v současné době žádné politické uskupení. Chceme touto aktivitou přispět k tomu, aby si voliči uvědomili nebezpečí, které nám ze strany Evropských demokratů hrozí -  zavlečení radnice do špinavých praktik korupce, zadluženosti a neprosperity.
     

   Závěr tohoto prohlášení mi připadá dost nenávistný a tak by mi zajímalo, zda se za pojmem „skupina mladých právníků a studentů práv“ neskrývá spíše někdo z politických protivníků.  I když názor na pana Mikesku je obdobný mému, který jsem popsal v článku Jak přistoupit ke komunálním a senátním volbám.
Komentáře
[1]20.10.06 17:36:24Tenisák
Taky mě to připadá, že je to tahání za nitky nějaké velké strany co má strach. Vidím to na ODS, ta nenávist je k jejímu obrazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat