9. 10. 2006

116. Velká pardubická steeplechase - 1.část

09.10.2006 11:00 - 07. Zábava -trvalý odkaz

116. Velká pardubická steeplechase - 1.část

Skvělá práce sportovní redakce České televize

  Úžasným zážitkem bylo pro mne sledování přímého přenosu 116. Velké pardubické steeplechase. Dvě a tři čtvrtě hodiny napěchované dramatickými okamžiky, perfektními komentáři a rozhovory a skvěle rozestavěnými kamerami a bezchybným střihem. O vlastním sportovním zážitku se zmíním jen krátce. Přece jen jsem ještě nyní poněkud zaujatý. Mezi koňmi a v dostihovém prostředí jsem  strávil šest let svého života, i když je tomu letos už 22 let, co jsem s prací v této oblasti skončil.

   Letošním ročníkem se vedla zvláštní dramatická linka. Týkala se majitele koní dr. Charváta.  Jeho kůňBargiel obsadil po tuhém  boji s klisnou Sixteen v šestém dostihu druhé místo. Krátce po doběhu však zkolaboval a uhynul. Dr. Charvát byl smrtí svého koně tak zasažen, že ani nesledoval průběh samotné Velké pardubické steeplechase, kde zvítězil jeho kůň Decent Fellow

   Průběh 116. Velké pardubické byl dramatický. Předpokládalo se, že se bude opakovat podobný souboj jako v předchozím ročníku, kdy byl Decent Fellow poražen Maskulem.

   I jezdci byli stejní jako loni. Maskula jel opět německý žokej Dirk Fuhrmann, Decent Fellow měl v sedle Josefa Bartoše. Obhájce vítězství Maskul však krátce po startu padl na  prodlouženém Taxisově příkopu a závod nedokončil.


   116. Velká pardubická steeplechase byla velkým vítězstvím trenéra a žokeje Josefa Váni. Nejen, že je trenérem vítězného Decent Fellowa, ale také trenérem v cíli druhého Juventusekterého i sám Váňa jel. Tento třiapadesátiletý trenér, nejstarší jezdec v 116. Velké pardubické  steeplechase prokázal, že je v současné době největší hvězdou překážkového dostihového sportu u nás. Ceny jemu a celému jeho týmu předával onen premiér na krátkou trať Mirek Topolánek. Za posledních pětadvacet let se premiéři a ministři zemědělství, kteří ocenění předávali, velmi rychle měnili, Josef Váňa se usilovnou prací přičinil o to, že se stal na rozdíl od nich stálicí.

   Pro zajímavost porovnejte výsledkové listiny letošní i loňské Velké pardubické.



klikni - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat