9. 1. 2009

Velká sláva - spolupředseda SMZVMP Josef KOBRA Kučera: 65 let - 2.část

09.01.2009 22:59 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Velká sláva - spolupředseda SMZVMP Josef KOBRA Kučera: 65 let - 2.část




   Vážení přátelé, původně jsem svůj projev na tomto setkání chtěl pojmout poněkud jinak. Kobra však svolal slet divnejch ptáků a tak jsem si uvědomil, že i já sám jsem  takovej divnej pták. Svým způsobem se začínám podobat Švejkovi v jeho slavných románových dobách. Nemažu si sice kolena opodeldokem, ale mažu si každodenně levou holeň pantotenolovou mastí a pravou holeň ichtyolovou mastí. Potom si nohy zavážu speciálním jednorázovým obinadlem Peha-Crep a na to obinadlo si zpravidla natáhnu gumové punčochy  Maxis proti křečovým žilám. Chodím o holi jako Švejk chodil o berli. Bohužel nemám posluhovačku, která by mě vozila po Korunní  ulici od Orionky až na náměstí Míru. Proto ani nemohu při této příležitosti volat „Na Irák, na Irák“ ve chvíli, kdy bych míjel místo, na kterém kdysi stával hostinec Kravín hojně kdysi navštěvovaný Jaroslavem Haškem.  Nemaje posluhovačky, nemohu s ní ani obcovat. Zde však netrpím nouzí, protože počet nevěstinců u nás na Vinohradech a na Žižkově je možná obdobný jako byl za dob Haškových.

Předchozí výčet mých onemocnění je odůvodněním časté absence na schůzích strany i jiných bohulibých sešlostech. Ono je to však jedno. Ti, co se sejdou, sejdou se i beze mne.

Ervínu Hrychovi bude letos 80 let. Jeho narozeniny už společně neoslavíme, i když se jich možná dožije. Sešel z očí, sešel z mysli.
   Spolupředseda strany Kobra nám však ještě z očí nesešel, proto nám nesešel ani z mysli a tak oslavme dnes jeho polokulaté jubileum. Přejme mu, aby nám nesešel z očí  ještě aspoň  pět let, aby s námi oslavil i kvapně se blížící kulaté jubileum.

v Klubu Mánes                                                      Tomáš Němec
9. ledna 2009                                    tiskový mluvka Strany mírného pokroku
                                                                         v mezích zákona

                                                                             
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat