9. 9. 2008

Sdružení dětské mozkové obrny má vážné problémy

09.09.2008 11:41 - 05. Zdravotně postižení lidé -trvalý odkaz

Sdružení dětské mozkové obrny má vážné problémy


   Sdružení pro komplexní péči při dětské mozkové obrně, jehož služeb také já využívám, se dostalo do velmi kritické existenční situace, proto i na stránky Tomova deníku vkládám informaci, kterou můžete najít i na webu SDMO:

     
   Ač léto běžně patří ke klidným obdobím pracovního roku, ve Sdružení pro komplexní péči při dětské mozkové obrně (SDMO) se okurková sezóna skutečně nekoná. Od začátku léta musí všichni ve SDMO řešit mnoho problémů.

   Na konci července skončilo financování projektu Střediska ucelené rehabilitace při DMO ze zdrojů Evropské unie, další finanční prostředky z Evropských fondů bohužel ještě nejsou k dispozici. Středisko se tak dostalo do vážných existenčních problémů a nutné řešení této situace se snížením úvazků dotklo nejen zaměstnanců, ale i klientů, ti si budou muset některé služby od září zčásti hradit.

   A aby problémů nebylo málo, bylo Středisko minulý týden dvakrát za sebou vykradeno. Zloději ukradli počítače, monitory, tiskárnu i mobilní telefon. Pro práci zaměstnanců Střediska představují telefon a počítač základní pracovní nástroj, odcizení těchto věcí je velkou komplikací při jejich práci a jejich ztráta má samozřejmě i negativní vliv na poskytování služeb klientům.

   Nákup nového vybavení je pro SDMO v této těžké finanční situaci nemožný, proto tímto prosíme všechny, kdo by mohli darovat funkční počítače, mobilní telefon nebo jakoukoliv finanční částku na nákup nového technického vybavení Střediska, aby nás kontaktovali, telefonicky na číslech:
222 310 803; 296 245 678
nebo e-mailem:  sdmo(zavináč)dmoinfo.cz
   Předem děkujeme za jakoukoliv formu pomoci.
Vedení a zaměstnanci SDMO

     
Komentáře
[1]10.09.08 09:47:20B.
http://www.jimaz.cz/ Tak tady, ti umožní zaplacení zahraničního programu a jeho registraci v korunách. Vlastní zkušenost s tím nemám. Jinak tam chodím. Je to do kopce, Hěřmanova ulice mezi Stromajerákem a Veletržním palácem. Pozor ulice nadstandantně znečištěna pejsky!

Žádné komentáře:

Okomentovat