30. 10. 2008

Koba znovu v Rock Café v neděli 2.11.2008

30.10.2008 23:34 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Koba znovu v Rock Café v neděli 2.11.2008


   Mílovými skoky se blíží repríza představení KOBA, o kterém jsem psal v článku Gottwald vzpomíná na Stalina.

Ani jsem nestačil napsal o prvním představení této hry v pražském Rock Café a už se blíží repríza.

 

   K pětapadesátiminutovému monologu Vladimíra T. Gottwalda nelze nic dodat. Prostě tuto strhující hru o jednom účinkujícím je nutno vidět.


   Protagonista není na jevišti, prochází hledištěm, obrací se k jednotlivým divákům, rozmlouvá s nimi a současně je naprosto osamocen, protože hlavou mu běží vzpomínky na velikého Stalina. Kostým je naprosto civilní a tím se maže devět desetiletí, které nás dělí od onoho životního příběhu.

   Při prvním představení se většina diváků potkala osobně s hercem Vladimírem T. Gottwaldem poprvé, přesto jako já ho znali už několik let téměř důvěrně – z internetových diskuzí i z osobních dopisů na dálku. Ty psával Vladimír často v noci, když se vrátil z představení v šumperském divadle a nemohl ještě spát.

   Po pražském  představení Vladimír osobně podiskutoval se svými přáteli, kteří se na něj mezi dalšími diváky přišli podívat.


   Dozvěděli jsme se však smutnou zprávu, že Vladimír po mnohaletém angažmá v šumperském divadle dostal padáka při příchodu nového šéfa, který si usmyslel, že zásadně obmění třináctičlenný herecký soubor. Hledat nové angažmá po padesátce není pro oblastního herce žádná radost. Je to zcela něco jiného než když pražský herec přejde z jednoho divadla do druhého. Tuto osudovou nepříjemnost nese však VTG statečně, usilovně se rozhlíží a přitom hraje svá zájezdová představení.

   Máte-li čas, přijďte se podívat opět v neděli 2.listopadu v 19,30 na skvělý herecký výkon! Národní třída, několik kroků od obchodního domu Tesco a můžete sestoupit do klubu Rock Café. Představení má dvě výhody. Za prvé je strhující a za druhé není dlouhé, takže je možno udržet napjatou pozornost.



Dodatek 3. listopadu 2008:
Další možnost shlédnutí tohoto skvělého monologu v Praze bude opět na stejném místě v pondělí 5. ledna 2009


Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat