30. 5. 2010

A je po volbách...

30.05.2010 10:55 - 062. volby 2010 -trvalý odkaz

A je po volbách...

... aneb humorné video Báry Tachecí

   A je po volbách. Myslím, že dopadly dobře. Dvě největší strany ztratily svou absolutní moc na politické scéně, několik politických dinosaurů (slovy Radka Johna) odešlo. Já mám radost z odchodu Jiřího Paroubka a Ivana Langera, stejně tak jako jsem měl radost z odchodu Mirka Topolánka. 
   Potěšilo mě, že komunisté jsou nyní až na čtvrtém místě z pěti stran, které se dostaly do Poslanecké sněmovny. Potěšilo mě, že i poslední strana, to jest Věci veřejné není těsně nad pětiprocentní hranicí, umožňující vstup do Parlamentu, ale že i ona má přes deset procent.
    Potěšilo mě, že 18 % lidí, kteří přišli k volbám, volilo i další strany. Podle mého názoru jejich hlasy nijak nepropadly, jak se běžně tvrdí, ale pomohly oslabit absolutní moc ODS a ČSSD. A hlavně – postupně si zvykáme na to, že rozdělení na to, co je tzv. velká strana a malá strana, určujeme my sami. Možná, že hodně pomohli ti, kteří šli letos volit poprvé. No a také to, že po dvaceti letech od pádu socialismu už asi zemřelo hodně starých skalních příznivců komunistické strany.
    Na závěr umisťuji jedno humorné video, dokumentující psychickou vyčerpanost známé reportérky Barbory Tachecí po celodenním vyčerpávajícím zpravodajství pro server idnes.

pro spuštění videa klikněte na obrázek
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat