25. 2. 2008

Vystoupení tiskového mluvky Strany mírného pokroku v mezích zákona u příležitosti 50. výročí znárodnění a znovuznárodnění Malostranské besedy- 1.část

25.02.2008 23:22 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Vystoupení tiskového mluvky Strany mírného pokroku v mezích zákona u příležitosti 50. výročí znárodnění a znovuznárodnění Malostranské besedy- 1.část




Vážení zbylí funkcionáři Strany mírného pokroku v mezích zákona, vážení předsedové strany, vážená Mezero, vážení sešlí !

   Možná, že jste si všimli, že činnost Strany mírného pokroku v mezích zákona i jejího ústředního sídla Malostranské besedy má už delší dobu velkou mezeru. Je to mezera tak velká, že ona sama se zastyděla a vydala knihu o Malostranské besedě, kterou nám dnes představuje.


   Zastyďme se také a zanalyzujme trochu svou činnost, jejíž pokrok už delší dobu není nejen mírný, ale žádný. Čím si získal věhlas Jaroslav Hašek, nám nedostižný zakladatel naší strany? Jeho dílo bylo dokonalým odrazem jeho politické současnosti. Proč současná Strana mírného pokroku v mezích zákona není tak úspěšná jako pod vedením Jaroslava Haška? V naší práci se odráží Haškova současnost a nikoli naše. To musíme radikálně změnit, aby se náš spící pokrok stal opět mírným.

   Při této příležitosti jsem se já, tiskový mluvka Strany, rozhodl jít příkladem. Sepsal jsem humornou scénku ze současnosti. Poslechněte si úryvek z jejího scénáře.
------------------------------------------------------ 

   Jejími hrdiny jsou:
Jan Saudek  - umělec, zástupce lidu a současná obdoba Josefa Švejka
Michaela Jílková – televizní moderátorka a současná obdoba hostinského Palivce
Dr. David Rath a Dr. Pavel Bém -  politici, současné obdoby politiků z dob císaře Františka Josefa

Jan Saudek, zástupce lidu:
Jsme východní blok,  a zřejmě ještě dlouho budeme. Já sám nedožiju nějaké změny.  Tady jsme něco na způsob banánové republiky. Národ má takové vůdce, jaké si zaslouží. Nemám rád fackování v parlamentu, hlavně když se přichází zezadu k tomu fackovanému panáku. Nemám rád různé skandály milostné, kdy se stařičká opotřebovaná manželka vymění za úplně mladou, čerstvou. To všechno by na západ od našich hranic neprošlo.

Dr. David Rath, poslanec:
Já myslím, že na politiky se nemůžeme dívat jako na jakousi jednolitou skupinu.  Nejsme přeci mravenci.  To znamená – jistě každý politika rozezná a udělá si obrázek sám. Výhoda demokracie je, že člověk může sledovat politika a hodnotit si, jestli jeho vystupování, způsob života,  způsob co hájí, jak to hájí, jestli  mu konvenuje nebo nekonvenuje.

Michaela Jílková – televizní moderátorka:
Vy neodpovídáte, promiňte. Tady zazněla konkrétní výtka. Milostný život. Mnoho občanů je znepokojeno milostným životem zejména našich hlavních představitelů. Váš pan předseda vyměnil manželku, která ho podporovala. Jak to hodnotíte?
  
klikni - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat