18. 12. 2005

Semtex blues

18.12.2005 10:18 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Semtex blues


   Včera jsem se docela pobavil. Pozdě v noci jsem se náhodně podíval na Primu. Dávali tam americkou parodii na kriminálku či špionážní film "Semtex blues". Jako film to bylo zcela podprůměrné, čímsi mi to připomnělo starší českou komedii Buldoci a třešně.

   Ale bylo rozkošné, že v Semtex blues bojovala americká tajná služba proti zvrhlé šéfce české tajné služby paní Nováčkové, která ukradla jakousi zvláštní nukleární zbraň. Jednu z goril zvrhlé paní Nováčkové hrál český herec Jan Tříska. Třískova role byla naprosto epizodní, do češtiny ho samozřejmě daboval kdosi jiný a i to bylo docela rozkošné.

   Hlavními hrdiny filmu byli manželé, oba špičkoví agenti tajné služby, kteří dostali za úkol ukradenou tajnou zbraň zvrhlé paní Nováčkové sebrat. Oba byli hrdinové typu Jamese Bonda, to znamená, ze když se na ně sesypala ozbrojená tlupa nepřátel, dokázali si s ní poradit každý sám a holýma rukama. Film začíná tím, že manžel - agent se vrací z nákupu a v kočárku veze svou jedenáctiměsíční dcerku. Na ulici se na něj vrhnou dva lupiči, kterým on nejdříve odevzdá svou peněženku a hodinky. Potom vezme dcerku do náručí a pomocí dětského kočárku u nás zvaného golfové hole, zneškodní oba lupiče a vezme si zpět peněženku a hodinky.  Událost považuje za takovou drobnost, že nepovažuje ani za nutné se v první chvíli s ní manželce svěřit. A v tomto duchu pokračuje film až do konce. V závěru zneškodní oba manželé zločinnou Češku paní Nováčkovou. Přece jen se zdá, že Nováčková unikne, protože pro ní přiletí vrtulník. Když už je Nováčková na palubě vrtulníku a myslí, že má vyhráno, muž vedle pilota jí zacvakne želízka a řekne: "Děkujeme vám, že letíte s Československými aeroliniemi".

   Co Vám budu říkat. Vydržel jsem se na film dívat až do jedné hodiny po půlnoci. Přece jen to byla propagace České republiky v USA!
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat