24. 1. 2007

Reprezentační prodejna Českého rozhlasu se opět stěhovala

24.01.2007 21:17 - 08. Volba ředitele Českého rozhlasu -trvalý odkaz

Reprezentační prodejna Českého rozhlasu se opět stěhovala


 Už po druhé za dobu zhruba jednoho a půl roku se stěhovala reprezentační prodejna Českého rozhlasu.

   Nejdříve se přemísťovala v rámci budovy na Vinohradské třídě v Praze z malého obchůdku poblíž hlavního vchodu do budovy. Přestěhovala  se tehdy do rohového obchodu na rozhraní Vinohradské a Balbínovy ulice. V rohovém obchodu sídlil před tím řadu let specializovaný obchod s fotoaparáty „Foto Sovička“. Tam jsem si asi před jedenácti lety koupil malý kompaktní fotoaparát Olympus na kinofilm, který mě věrně sloužil téměř celé desetiletí. S rozvojem digitálních fotoaparátů zaznamenal patrně tento klasický obchod úpadek.

 
Na horním obrázku vidíte část budovy Českého rozhlasu, na jejímž rohu je již opuštěná reprezentační prodejna Českého rozhlasu a České televize.

 Dole vlevo vidíte plakát ve výkladu opuštěné prodejny s adresou prodejny nové. Nová prodejna  Českého rozhlasu a České televize je opravdu blízko: stačí přejít Vinohradskou ulici a naproti budově rozhlasu je nová reprezentační prodejna (na obrázku vpravo).

 

   Do nových prostor se přestěhovala 15.ledna. K večeru 16.ledna, kdy jsem novou prodejnu navštívil, prodavačky ještě umísťovaly zboží -  CD, DVD, audio i videokazety a knihy. Zeptal jsem se na důvod stěhování. Je prostý. Hlavní budova Českého rozhlasu prochází zásadní rekonstrukcí a zanedlouho se dostane i na bývalé prostory prodejny. Ptal jsem se, zda se prodejna po rekonstrukci vrátí do budovy rozhlasu, ale to prodavačky nevěděly.

   Avšak i v nové prodejně se budou pořádat autogramiády autorů knih a zvukových nosičů, které vydává mateřské nakladatelství Radioservis a.s.  První autogramiádu bude už zítra  ve čtvrtek 25.ledna malíř Jiří Anderle s cédéčkem z pořadu „Láska za lásku“.


   Tak tedy nynější adresa prodejny se změnila jen nepatrně. Místo Vinohradská 12 je to Vinohradská 13. V duchu doufám, že po rekonstrukci rozhlasové budovy se prodejna vrátí zpět. Rozhlas opravdu oplývá řadou přízemních prostor s nádhernými velkými výlohami a bylo by škoda jich nevyužít k vlastní propagaci.
Komentáře
[1]24.01.07 23:12:28Lebeda
To bude nějaká blbost. Pokud je mi známo, tak adresa rozhlasu je Praha12, Stalinova 12.
[2]24.01.07 23:42:24mluvka Tomáš
Kde jsou ty časy, Lebedo!
[3]25.01.07 07:57:55mluvka Tomáš
Mimochodem, Lebedo, kdy sis naposled přečetl nějakou knihu nebo si zahrál nějaké hudební cédéčko, kazetu či klasickou gramofonovou desku? Máš vůbec nějaký typ gramofonu (od černé desky přes CD a kazetu až po mp3 ? Jakou máš rád hudbu? Já vím, že tvými koníčky jsou letadélka, pistole a auto, ale možná, že trocha kultury by neuškodila. Využíváš internetový archiv Českého rozhlasu nebo České televize?

Žádné komentáře:

Okomentovat