1. 4. 2007

Psychiatr se projevil jako normálnější než moderátor České televize

01.04.2007 15:35 - 06. Politika -trvalý odkaz

Psychiatr se projevil jako normálnější než moderátor České televize

Cyril Höschl usadil Václava Moravce

   Na počátku dnešního pořadu  „Otázky Václava Moravce“  zařadil autor diskuzi o mediální aféře fotbalistů české reprezentace, kteří si pozvali na pokoj prostitutky a kritizovali fyzické přednosti redaktorky  deníku Šíp Kateřiny Šmídové.

    O události diskutovali místopředseda Českého fotbalového svazu Vlastimil Košťál a známý psychiatr Cyril Höschl. Měl jsem dojem, že Václav Moravec si pozval psychiatra proto, aby divákům vnutil, že se stalo něco naprosto nenormálního a trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner by měl rezignovat.

   Moravec se přímo Höschla zeptal, zda by Brückner, případně i Košťál měli  odstoupit. Höschl řekl,  že jiná věc jsou fotbalové výsledky, za které je trenér zodpovědný a jiná věc je mediální skandál tohoto typu. Řekl, že si nedovede představit trenéra, který by byl chůvou a zodpovídal za podobné prohřešky hráčů. Řekl, že to by musela každá matka odstoupit, když její dítě za rohem kouří nebo ukradne spolužákovi žvýkačku. Divil jsem se, že tak poměrně chytrý redaktor jakým je Václav Moravec může použít takový slaboduchý způsob,  jak tuto bezvýznamnou aféru dále rozvířit. Líbilo se mi však, jakým způsobem ho profesor Höschl usadil.

   V pořadu byl i rozhovor s redaktorkou Šípu Kateřinou Šmídovou, která celý rozruch vyvolala. Nabyl jsem dojmu, že jí tak ani nevadilo, že fotbalisti si pozvali na pokoj prostitutky, jako spíš to, že si ji s prostitutkou spletli a hodnotili její tělesné přednosti.  Ona sama na tom vydělala nejvíc. Mediálně se zviditelnila.

   Přemýšlel jsem, zda i myšlení Václava Moravce se neposunulo někam mimo normál a tak diskuzi se známým psychiatrem využil pro vlastní psychoterapii, dokonce před zraky velkého množství občanů České republiky.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat