11. 4. 2007

Přívětivá Klimentská - 1.část

11.04.2007 09:42 - 02. Deník -trvalý odkaz

Přívětivá Klimentská - 1.část


   Již několik týdnů chodím na rehabilitaci do střediska se složitým názvem „Středisko ucelené rehabilitace při dětské mozkové obrně“.  Je to zvláštní pracoviště, které vzniklo díky projektu Evropské unie minulý rok (viz obrázek).

 

   Středisko je v Klimentské ulici v Praze 1.  Je v zadní části bývalé polikliniky Středočeského kraje, kam jsem v polovině osmdesátých let  určitou dobu docházel z pracovních důvodů. Vchod do polikliniky byl od Vltavy z nábřeží Ludvíka Svobody. V prostorách současného střediska bývala lékárna, která se zrušením polikliniky patrně ztratila význam.

   Klimentská ulice byla poměrně zapadlá, ale byla známa široké pražské veřejnosti v době socialismu kinem Klub.  V něm  se promítaly filmy, ať už zahraniční nebo české, které tehdy nešly do běžné distribuce. Dnes je v jeho prostorách filmové studio FAMU.
  
   Mnoho let jsem v té ulici nebyl. Proto mě překvapilo, jak se za ta léta zvláštním způsobem změnila. Soustředila v sobě několik zajímavých prostor.   Naproti Středisku DMO je malá útulná kavárnička Studio Citadela, která souvisí se zkušebnou Bohnického divadla.

 

   Tam je možné si dát velice dobrou kávu s teplým šlehaným mlékem a vodou ve sklence a také točenou plzeňskou dvanáctku za rozumnou cenu.  V nápojovém lístku se dočteme i o Bohnické divadelní společnosti. v Době, kdy já do této kavárničky chodím, je tam klid a není přeplněna zákazníky.

  klikni - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat