25. 6. 2006

Pozor - neděle ve 13,00 na Primě Václav Klaus

25.06.2006 11:12 - 06. Politika -trvalý odkaz

Pozor - neděle ve 13,00 na Primě Václav Klaus

budete-li odpočívat doma po nedělním obědě, dívejte se!
   Pořad je sice předtočen a v článku serveru  Novinky.cz Klaus neplánuje pověřit Paroubka sestavením vlády se už teď můžeme dozvědět, co v něm Klaus řekne (ta rychlost médií - sdělují něco, co někdo teprve řekne!!! - hahaha).
Ale Klaus to jistě řekne v rozhovoru s redaktorem Šimůnkem podrobněji.
Mohlo by to být zajímavé, protože ať si myslím o politické nestrannosti Václava Klause  jako prezidenta cokoli, on je ten, kdo bude určovat, koho jmenuje premiérem. Zatím dal dostatečně najevo, že Paroubka nechce. Nicméně Topolánkovi se zatím ani vládu nepodařilo sestavit, ani ta vláda nezískala důvěru Sněmovny. A co bude, když Topolánkova vláda nezíská důvěru Sněmovny? O tom rozhodne, nebo alespoň další vývoj určí Václav Klaus. Třeba nám o tom více řekne na Primě dnes ve 13,00 hod.

Dodatek téhož dne ve 14,00 hod:
   Pořad probíhal v duchu článku, na který jsem upozornil v úvodu. Moderátor Šimůnek páčil z Klause  názory na události, které se ještě nestaly. Chtěl po něm vědět, zda-li pověří sestavováním vlády Jiřího Paroubka v případě, že se Mirkovi Topolánkovi nepodaří vládu sestavit. Klaus odmítl říci dopředu, co udělá, i když na něm evidentně bylo vidět, že by Paroubka nerad pověřil sestavováním vlády. Odmítl komentovat další kroky před kroky, které se ještě nestaly. Přirovnal to k fotbalovému utkání s Itálií, které jsme prohráli. Řekl, že přece není možné abychom předem věděli, že prohrajeme a proto se utkání nezúčastnili.  Řekl, že povinností ODS, která vyhrála volby je pokusit se sestavit vládu. Řekl, že není možné oddalovat schůzi ustavující schůzi Sněmovny pro nové volební období jenom proto, že strany stále jednají o vládě.

   Petr Šimůnek se Václava Klause zeptal na jeho skeptický postoj k návrhu Evropské ústavy. Kaus řekl, že jeho postoj není skeptický. Řekl, že to je jeho hodnocení, že tento dokument považuje za z principu špatný.

   Ač mám k Václavu Klausovi různé výhrady, líbí se mi, že jeho názory jsou čitelné a hlavně, že nechce spekulovat o tom, co se ještě nestalo a říkat do médií, co kdo komu řekne a co ten jiný řekne, až mu ten druhý odpoví na to, co mu ten první ještě neřekl.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat