16. 2. 2006

Pantáta Kozel - 2.část

16.02.2006 20:27 - 06. Politika -trvalý odkaz

Pantáta Kozel - 2.část


  Česká televize uvedla, že měl Kozel v klanu přezdívku Pantáta. Klan zajišťoval informace pro skupinu konkurzního soudce Berky. V této skupině byl totiž i obviněný Petr Tuhý, který je zetěm Pantáty Kozla. Pantáta Kozel je dlouhými léty v politice i ve významných úředních pozicích natolik protřelý, že mu zatím nikdo nic nedokázal. I když je v tomto případu nepřímo namočen už dva skoro roky,  jak dokládá zpravodajská relace Radiožurnálu Ozvěny dne ze dne 4.5.2004.

„Jak informuje reportérka Viktorie Hošková, Kozel dnes novinářům předal seznam všech materiálů, které policisté zajistili u něj v kanceláři na Úřadu vlády.
Viktorie Hošková: Kozel tvrdí, že vůbec nevěděl, k čemu se listiny a záznamy na zajištěných disketách vztahují. Podle něho patří diskety s informacemi k případu jeho zeti Petru Tuhému, který je v kauze Berky jedním z obviněných.
František Kozel: Při běžném provozu rodiny, kdy on při návštěvě u nás využíval můj stůl, jsem našel igelitovou taštičku na stole, která nebyla moje, tak jsem předpokládal, že tam zapomněl věci.
Viktorie Hošková: Vysvětluje náměstek Kozel.
František Kozel: Vzal jsem je s sebou do Prahy a jediné místo, kde se věci neztratí, je trezor, který já nepoužívám, tak jsem to tam vložil.
Viktorie Hošková: František Kozel je podezřelý také z toho, že shromažďoval údaje o lidech, kteří případ Berky vyšetřují a snažil se je ovlivnit. Kozel se ale ohrazuje, že ho s kauzou spojuje pouze příbuzenský vztah s Tuhým. Státní zástupce Jaroslav Dolejší ale zdůraznil, že jako žalobce může přihlížet pouze k tomu, co náměstek uvede v trestním řízení.
Jaroslav Dolejší: Zatím k věci nevypovídal.
Viktorie Hošková: Teď policie zjišťuje, na kolik mohly materiály nalezené u Kozla a Šiši oběma posloužit k ovlivňování případu.“

 

   Podle fotografie by člověk řekl, že Pantáta Kozel bude dobrák, možná trochu podivín, ale jinak neškodný filosof. Jen by mě zajímalo, o čem si povídá se svým zetěm Petrem Tuhým, když ani on jako vysoký státní úředník nemůže přehlédnout, že jeho zeť je z čehosi obviněn.  Chápu, že v rámci dobrých příbuzenských vztahů mu chce třeba pomoci. Ale neměl mu spíše při nedělních obědech jako bývalý zákonodárce vysvětlit, že Česká republika může vzkvétat jen tehdy, když zákony budou dodržovat především rodinní příslušníci zákonodárců? Nebo je to naopak? Možná, že právě ti, kteří zákony schvalovali nebo dodnes schvalují nejlépe ví, kde mají ty zákony chybu a jak je obejít.

   Škoda, že nevíme, zda akční pohádka Pantáta Kozel už skončila nebo zda bude mít dobrý konec jako zpravidla pohádky mívají. Možná, že to není pohádka, ale thriller. Thrillery nemívají vždy líbivý konec.

   Kromě pohádek je tu ještě realita. Často bývá obestřena záhadami. Všichni jsou slušní, ale všichni říkají, že lidi jsou hrozní. Stále častěji mívám dojem, že z takových slušných pantátů a panímám se skládá obyvatelstvo České republiky.
Komentáře
[1]30.06.06 11:59:36M.
naprosty souhlas

Žádné komentáře:

Okomentovat