18. 6. 2007

Oprava ulice je dokončena

18.06.2007 23:22 - 02. Deník -trvalý odkaz

Oprava ulice je dokončena

                                                                                                                                                         Milí čtenáři Tomova deníku, kteří jste sledovali mé duševní útrapy spojené s opravou ulice, mohu vám radostně oznámit: rekonstrukce je hotova.



 Zachytil jsem krásnou širokou vozovku den před jejím otevřením. Za mého dětství to byla ulice obousměrná, vedly tudy troleje trolejbusu na Žižkov, bylo tu i stanoviště taxíků. Moji rodiče měli auto, předválečnou Pragu Piccolo, ale ta nestála před domem. Byla zaparkována o tři ulice dál v podzemní garáži. Dnes je ulice jednosměrná. Avšak podívejte, jak je prázdná ulice široká.

   Dnes Technická správa komunikací ulici opět zprovoznila.  Okraje silnice se okamžite zaplnily parkujícímu automobily  a šíře silnice se zůžila na třetinu. Najednou jsem pochopil,  proč se silnici říká vozovka. stojí na ní vozy.  Kdepak asi stály, když ulice byla uzavřena?
foto3
  
 Ta krásná široká vozovka je nyní tak úzká, že jedno auto nemůže předjet jiné. stačí, když jedno auto z nějakého důvodu zastaví a vozovka se ucpe až po okraj. Auta pak couvají zpět k hlavní ulici, aby se vymanila z pasti. Opět je tu tolik aut, že žádné už nemůže zaparkovat.

A tak další zájemce o parkování se pomalu plíží do ulice a opatrně čeká, zda se někde jiné vozidlo nechystá k odjezdu.






Bílé autíčko má štěstí. Tmavý vůz opouští parkovací místo







a bílé autíčko ihned vklouzne do uvolněné dírky. Okraje chodníku jsou stále plné.



Řidiči vůbec nevadí značka, že se tady ještě pracuje.





















foto3

                                                                 

Obchodník s vínem nemůže zaparkovat  u svého krámku a tak vjíždí z hlavní ulice po chodníku a na chodníku také zaparkuje.  Pokud budou na chodníku psí hovínka, pěkně je rozjede. Možná, že je domluven s městskými strážníky a nedostane pokutu.  Cyklisti si také zvykli jezdit po chodníku. Okolo auta obchodníka s vínem však neprojedou. Mohou se v prodejně zastavit na sklenku.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat