28. 10. 2005

Oprava lidské duše - 2.část

28.10.2005 13:59 - 05. Zdravotně postižení lidé -trvalý odkaz

Oprava lidské duše - 2.část

O zbytečnosti internetových stránek projektu Změna

Jako ukázku jsem vybral případ, který se na stránkách projektu Změna objevil v sekci Poruchy nálady (maniodepresivní porucha)
---------------------------------------------------------------------------------------
bipolární porucha
Zaslán uživatelem/kou: karolina (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-10-20, 17:28

Dobrý den, 
moje mamka už mnoho let trpí bipolární afektivní poruchou. Bohužel nemam důvěru v její ošetřující lékaře, u kterých narážím na jejich neustalou neochotu (možná způsobenou nedostatkem času) mne informovat o jejím stavu a nemoci. Na internetu jsem se dočetla, jak důležité je, aby jak nemocný, tak jeho rodina byli o teto nemoci informováni, aby byli poučeni, jak se chovat v případě prvních příznaků nemoci, jak se snažit zabránit recidivě atd. U doktorů, kteří se o mamku starali, mám ovšem pocit, že pro ně existuje pouze způsob léčby předepisováním prášků a pokud to nepomůže, hospitalizaci. Léky jsou určitě důležité, ale přece existuji i další metody, jak udržet člověka duševně zdravého, které účinky léku ještě posilní, např. psychoterapie, cvičeni, diety, rozhovory s blízkými a vůbec zapojeni rodiny do léčebného procesu, jakož i způsoby předcházeni vypuknuti nemoci. 
Můžete mi doporučit doktora v Praze, který se zabývá touto nemoci a mohl by mi pomoct? 
Děkuji 
K.
--------------------------------------------------------------------------------------
Já jsem Karolíně napsal druhý den:

z vlastní zkušenosti pro Karolínu - hledání psychologa
Zaslán uživatelem/kou: Tomáš z Prahy (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-10-21, 10:25

Vážená Karolíno, 
pokud si tuto mou zkušenost přečtete, začněte hledat psychologa pro svou maminku sama. Tady na stránkách projektu Změna Vám toho moc neporadí a hlavně Vám nijak nepomohou. Pan doktor Anders, který je tady jediný, který zde z odborníků reaguje, je psychiatr a poradí Vám, abyste se obrátila na specialistu v místě bydliště. On sám si neuvědomuje, jak odborníci psychologové bývají velmi neochotní a jak je složité takového odborníka najít, zvláště, když máte problémy. Není v silách člověka, který má psychické problémy, sám si je neuvědomuje a znesnadňuje tím život i svému lidskému okolí, najt správného odborníka. Obraťte se e-mailem přímo na manažerku projektu změna Barboru Wenigovou, jejíž e-mail najdete na stránkách projektu změna v kontaktech. Domnívám se, že ani ona Vám neporadí, protože se v této diskusi od jejího založení ještě ani jednou neobjevila. 

Jak je složité najít citlivého a chápavého odborníka v oblasti psychologie, to si můžete přečíst v mých zkušenostech, které jsem zpřístupnil na své internetové stránce pod odkazem [blog.lide.cz] a v dalším článku pod odkazem [blog.lide.cz

Přeji Vám hodně síly při řešení Vašeho problému. Konkrétní pomoc podle mého názoru však u tzv. odborníků projektu Změna nenajdete. 

Tomáš z Prahy
-------------------------------------------------------------------------------------------
klikni - 3.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat