13. 10. 2005

O vstřícnosti výrobce zdravotních pomůcek k zákazníkovi - I.

13.10.2005 14:37 - 05. Zdravotně postižení lidé -trvalý odkaz

O vstřícnosti výrobce zdravotních pomůcek k zákazníkovi - I.

Kompresní punčochy - 3. část
Následovala tato odpověď:

Valašské Meziříčí 21.4.2005
Věc:  14/D (Praní punčoch)                                             

 Vážený pane,

dovolte nám, abychom Vám upřesnili  informace, týkající se praní  kompresivních punčoch Maxis.

Kompresivní punčochy  během vývoje  podléhají  mnoha testům. Provádíme také testy o vhodnosti ošetřování kompresivních výrobků.  Do této kategorie patří i volba vhodného pracího prostředku. Vždy jsme zakoupili běžně dostupné prací prostředky (tekuté i práškové), které jsou rozpustné při nízké teplotě.  Výsledky prokázaly, že není vhodné používat prací prostředky s bělícími účinky - na kompresivních punčochách v barevném provedení  zůstávají světlé skvrny. Prostředky s bělícími účinky doporučujeme pouze  na punčochy v bílém provedení. Vzhledem k tomu, že nejsme výrobci pracích prostředků a tímto nemůžeme zaručit stálou kvalitu  pracího prostředku, nemůžeme Vám doporučit konkrétní značku.  Volba záleží na zákazníkovi, jeho zkušenostech či reklamě.
Klasické  mýdlo určené pro praní lze doporučit, ovšem pozor na lem se silikonovým nánosem. Na lemu zanechává mýdlo bílý matný film a tímto se snižuje  lepicí schopnost lemu. Lem špatně přilne ke kůži a punčochy zákazníkovi nedrží. Nabízí se pomoc, jak lem opět ošetřit.  Lepicí schopnost opět obnovíme, když silikonový lem přetřeme lihovým roztokem z lékárny. 
Praní kompresivních punčoch v koupelovém či jiném kosmetickém mýdle nedoporučujeme, neboť tyto výrobky jsou určeny pro osobní hygienu, nikoliv pro praní.

Tekutý prací prostředek Maxis na trh skutečně již nedodáváme. Odpověď je jednoduchá. Neshledali jsme u zákazníků zájem o tento výrobek.

Doufám, že jsme Vám poskytli dostatek informací,  které Vám mnohé ujasní.

 V úctě,

 Dagmar Vrátná
manager jakosti
MAXIS a.s.

Opět jsem se nedozvěděl, v jakém výrobcem doporučeném pracím prostředku bych mohl kompresní punčochy Maxis bez nebezpečí prát.

klikni - 4.část

Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat