21. 10. 2006

Nudný a zdlouhavý

21.10.2006 22:53 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Nudný a zdlouhavý

film Lepší pozdě nežli později

   Nudný a zdlouhavý se mi zdál americký film „Lepší pozdě nežli pozdějis Jackem Nicholsonem a Diane Keaton v hlavních rolích z roku 2003.


    Přestože námět byl zajímavý a herecké výkony skvělé, slabý scénář a špatně propracovaný příběh přebily vše. Možná to měla být jakási obdoba slavného filmu „Lepší už to nebude“. Lepší to opravdu nebylo. Na film jsem se dodíval až do konce jen z úcty k Nicholsonovi. I tak slabém snímku jsem však obdivoval jeho skvělý herecký výkon.

   Film uvedla Prima v sobotu 21.10.2006 v hlavním vysílacím čase. 123 minut čistého času, s reklamami dvě a půl hodiny. Hrozné. Ještě minulou sobotu byla v tomto čase reality show Trosečník. Nikdy bych nevěřil, že takováto podívaná může být kvalitnější než film s Jackem Nicholsonem.


Dodatek 22.10.2006:
Poučení z filmu jsem využil pro diskuzní příspěvek na diskusním serveru Blabla.cz. Jedem mladý hoch tam založil diskuzi s názvem Může sexuální volnost nebo naopak sexuální zdrženlivost nějak ovlivnit charakter?

Autor  této diskuze píše:
     
nobody - v konečném důsledku mi jde o to
co má pro lidi vlastně hodnotu...jestli je to dokonale technicky zvládnutý sexuální akt, nejlépe každý večer jinak a s někým jiným, protože to není nuda, že? anebo citový vztah, vědomí, že je někdo, na koho se mohu spolehnout, komu mohu věřit, kdo mě nezradí při první příležitosti....
Vloženo: 20.10. 2006 13:45:11
     

   Řekl bych, je to problém, o kterém diskutuje v různých diskusích na diskusním serveru Blabla.cz hodně mladých lidí, kteří si ujasňují své místo na světě. Na základě shlédnutého filmu napsal jsem do zmíněné diskuse tento příspěvek:

mluvka - nobody,
 jako sexuálně zdrženlivý člověk jsem včera seděl doma a díval jsem se na film Lepší pozdě nežli později. Film pojednával o počínajícím vztahu celoživotního sexuálního 63 letého požitkáře (Jack Nicholson) se stejně starou sexuálně zdrženlivou ženou (Diane Keatonová). Požitkář chodí původně s dcerou sexuálně zdrženlivé ženy. V průběhu filmu se hladce rozejde s dcerou a vyspí se s matkou. Nijak se netají tím, že střídá ženské jako ponožky. Sexuálně zdrženlivá žena se však do něj zamiluje. Požitkář během filmu vystřídá několik mladých dívek. Sexuálně zdrženlivá žena chce na požitkáře zapomenout a tak naváže vztah s mužem o generaci mladším. Požitkář během filmu zjistí, že není možno vyhnout se stárnutí. Začíná být důsledkem svého nezřízeného života nemocen (dostane dva infarkty). Přemýšlí o sobě. Během půl roku pak navštíví všechny ženy, se kterými se v životě vyspal. Většina z nich hned před ním zavře dveře. Jedna mladá dívka mu však v dlouhém rozhovoru vysvětlí, že nemůže utéct sám před sebou. Požitkář je puzen vyhledat onu sexuálně zdrženlivou ženu. Najde ji v Paříži, kde ona slaví své narozeniny se svým mladým přítelem. Jak to tak v amerických filmech bývá, film končí poněkud násilným happyendem. Mladý přítel přesvědčí sexuálně zdrženlivou ženu, že ona stále miluje požitkáře, dobrovolně vyklízí pole a požitkář a sexuálně zdrženlivá žena se definitivně dávají dohromady.

   Moc poučné, nobody! Jestli jsi neviděl, určitě si film pořiď na DVD! (klikni na podtržené!!!)
Vloženo: 22.10. 2006 9:15:51
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat