1. 1. 2008

Novoroční projev prezidenta 2008

01.01.2008 13:49 - 06. Politika -trvalý odkaz

Novoroční projev prezidenta 2008


   Novoroční projev prezidenta Klause se mi líbil. Byl stručný, přátelský,  zdůrazňoval otevření České republiky světu ale možnost ovlivňovat svůj vlastní život. A to jak z hlediska národního, tak individuálního.

   Líbilo se mi, že projev vysílaly v přímém přenosu všechny tři celoplošné pozemní televize.  Líbil se mi i krátký pohled do zázemí vysílání, z čehož bylo jasné, že projev je opravdu v přímém přenosu. Líbilo se mi i několik drobných zaškobrtnutí v řeči, což pana Klause v mých očích přiblížilo ze státnické role mezi normální smrtelníky.

   Klaus si jistě uvědomuje, že není stoprocentně jisté, že bude v únoru znovu zvolen. Jan Švejnar totiž neohlásil kandidaturu jen proto, aby byl do počtu. Má sice menší šance, ale kandidaturu myslí vážně, nikoli jako protikandidáti při Klausově první volbě.


Dodatek 2.ledna 2008:
Hned při probuzení jsem slyšel,  že tisk hodnotí novoroční vystoupení Václava Klause. Několikrát zaznělo, že Klaus koncipoval svůj projev opatrně, s ohledem na blížící se volbu prezidenta, která má proběhnout 8. února. Myslím, že tomu tak není. Klaus mohl tento projev využít na svou podporu, ale podle mého názoru to neudělal.

   Ve včerejším pořadu Nedělní partie ihned po odvysílání hodnotili projev novináři Alexandr Mitrofanov a Martin Komárek. V celku vynikla rozdílná úroveň profesionality obou pánů. Zatímco Mitrofanov komentoval jen to, co opravdu slyšel, Komárek dával projevu takové zabarvení, které Klausovi jistě ani nenapadlo a já jsem ho tam nepostřehl. Komárek mluvil „tatíčkovství“ a srovnával způsob  Klausovy sebeprezentace s T.G. Masarykem, což mi přišlo naprosto scestné.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat