8. 11. 2005

Nepříjemnosti v supermarketu Albert - 3 část

08.11.2005 08:53 - 02. Deník -trvalý odkaz

Nepříjemnosti v supermarketu Albert - 3 část

vyjádření České obchodní inspekce


                                          7. listopadu 2005
Vážený pane,

   podezřením na klamavou reklamu, jíž se svým jednáním mohl prodávající podle vašeho popisu dopustit, je oprávněn se zabývat a také uložit sankci za prokázané protiprávní jednání, místně příslušný živnostenský úřad. Tuto pravomoc ČOI ani jiný kontrolní orgán nebo ministerstva, na něž se obracíte, nemá. Stejně tak nejsme oprávněni nařizovat, jak má být v prodejně uspořádáno zboží, ani neneseme odpovědnost za odbornost personálu.

   Za situace, kdy jste nespokojen naprosto se vším, doporučujeme využít právo volby jiného obchodu a chodit nakupovat tam, kde se k Vám chovají jako k vítanému  zákazníkovi - tato prodejna není na Praze 3 určitě jediná. Ke změně chování obchodníků zřejmě dojde, až začnou ztrácet zákazníky. Sankce, které je oprávněna uložit ČOI, mohou být uloženy za porušení jiných povinností, nikoliv za jednání, na něž si stěžujete.

Miloslava Fléglová
tisková mluvčí ČOI  

klikni - 4.část
Komentáře
[1]08.11.05 18:15:10nada Božková
No,to je gol,máte chodit jinam,to je řešeníčko.Oni snad poznají,že ztratili jednoho zákazníka? a tak se u nás řeší všechno.Nikdo za nic neodpovídá,nikdo není kompetentní a stejně,pokutu jim udělit nemohou.Můžete zajet třeba nějaký kilometr,třebaže toto máte blízko.Pane bože,kam jsme to dopracovali?Malé obchody nám pomalu ruší a my budeme někam dojíždět. Jsem ráda,že nebydlím v Praze,kde je údajně blaze. Jo,pro ministerské úředníky.Ráno chodí na 9.,v poledne jdou na oběd a už se nevrací zpět. To jsou zkušenosti mých kolegyň,které ráno brzo jely na určité ministerstvo.Vše tam muselo být ihned,ale pak se věci daly do šuplíku a nejlépe - ztratily se.

Žádné komentáře:

Okomentovat