16. 11. 2005

Mediální strach

16.11.2005 23:21 - 06. Politika -trvalý odkaz

Mediální strach


   Tak se zase dnes televizní kanály předváděly v mediálním strašení.

   Policie chytla muže, který hledal na internetu vraha pro svou manželku.  Třicetiletý muž nabízel dva tisíce euro tomu, kdo by zabil jeho 43-letou manželku tak, aby to vypadalo jako náhoda. Na inzerát upozornil policii běžný uživatel internetu a ta po dvou zkusmých telefonátech už šla najisto a obvinila muže, který to prý myslel opravdu vážně, z přípravy vraždy. Policejní komisař řekl, že internet není tak anonymní, jak si mnozí lidé myslí.

   Nucený správce VZP MUDr. Antonín Pečenka a jeho rodina dostali ode dneška ochranku, neboť jim v souvislosti s jeho nynější prací ve VZP kdosi vyhrožoval. Ochranku dostali po dobu nezbytně nutnou i další pracovníci Pečenkova týmu. I když nemám o současné ředitelce VZP paní Musílkové nikterak lichotivé mínění, nějak si nedovedu představit, že by zosnovala nějaké otevřené kriminální činy proti panu nucenému správci. Neboť kdyby se mu něco stalo, jistě by jedna z prvních na tapetě vyšetřování byla ona. Ministru Rathovi se patrně podaří obměnit správní či dozorčí radu VZP a tak bude muset paní Musílková stejně nucena odejít. Že už teď jistě nemůže řádně vykonávat svou funkci, musí být snad jasné každému.

   Poslanec za ODS Tomáš Julínek chce po ministru Rathovi omluvu a 650 000 Kč jako omluvu za nařčení, že vypracoval dokument ODS "Modrá šance ve zdravotnictví" za peníze VZP. Není jasné, proč by politický dokument měl vypracovávat za peníze jedné zdravotní pojišťovny a není mi ani jasné, z čeho se skládají náklady na vypracování tohoto dokumentu, ať by je zaplatil kdokoli.  Myslím, že jako placený politik by měl zpracovávat takové dokumenty v rámci svého poslaneckého platu jako službu veřejnosti. Není mi ani  jasné, proč by mu měl MUDr. Rath platit jakoukoli sumu, za to, co řekl. To by se potom státní úředníci  mohli navzájem obviňovat a zaměstnat soudy jenom pro sebe. Tento krok ukazuje, že i na smysl práce poslance Julínka možno nahlížet s pochybami.

   Jestli tohle má být začátek předvolebního boje, tak ať se politické strany, které jsou nyní u vesla nediví, že opět přijde k volbám tak málo voličů. Možná však, že to většině z nich vyhovuje.
Komentáře
[1]17.11.05 01:51:10Point*
To neni jen strategie predvolebni, ale bezny standart ceske politicke etiky...A zaloby?? Produkuji se jako na bezicim pase, avsak kdo byl kdy z politiku skutecne odsouzen krome jednoho socdemackeho ministra...vzdyt je to smesne.Lez, ramena, silne reci,koryta,vlastni a stranicke zajmy nad zajmy obcanu to je dnes dulezite pro ceskeho politika, ne demokraticka diskuse, snaha resit problemy, posunout zemi dale, duveryhodnost, slusnost, jakasi lehkost a nadhled..
[2]17.11.05 13:45:14Naďa Božková
Máš svatou pravdu,nebudu přece opisovat to,co jsi tady napsal.Myslím si totéž.

Žádné komentáře:

Okomentovat