21. 6. 2006

Literární výlet Praha Jaroslava Haška - 7.část

21.06.2006 18:18 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Literární výlet Praha Jaroslava Haška - 7.část


21:20  Sklepení žižkovské radnice na Havlíčkově nám.
Závěrečná party s odhalením skleněné plastiky E. Brikciuse Pivní mrak, která je poctou spisovateli Jaroslavu Haškovi a malíři Rudolfu Němcovi. Hráli Jazz Bluffers. Podával se Plzeňský Prazdroj a týnský guláš od Bansethů. Korkový dům (Chelčického 52, Písek) nabízel španělská vína a speciality.

Sklepení  žižkovské radnice. Všichni dostali malou, ale vydatnou porci guláše a piva či vína podle chuti. Během celého výletu jsem učinil zajímavý poznatek. Nikdo se neopil, i když k tomu byla hojná příležitost neb vše bylo zadarmo. Možná proto, že většině výletníků již bylo dosti přes třicet a přišli hlavně za zážitkem. Pivo a víno, jakkoli byli dobré, byly skutečně jen občerstvením.

Plastika Eugena Brikciuse „Pivní mrak“ v rukou zástupce Plzeňského prazdroje.

Filmový režisér Antonín Kachlík děkuje jménem všech Eugenu Brikciusovi za nádherný zážitek.

23:00
Hosté se rozcházejí.

Hosté se rozcházejí s vlaječkami nezávislého Žižkova v rukou.                                       

   Bylo to skutečně zážitky naplněné odpoledne a večer. Co mě však uchvátilo nejvíce, byla dokonalá organizace a přátelské prostředí. Všechno probíhalo tak, jak bylo předem napsáno ve scénáři. Ač se výletu zúčastnilo mnoho veřejně známých osobností, nebyla to žádná snobárna. Neřešily se tu žádné pracovní záležitosti, každý se bavil po svém.

Už předem  bylo počítáno s tím, že při přemisťování z jednoho místa na druhé mohou být někteří lidé málo pohybliví. Přesto, že celé odpoledne bylo ve volném tempu, na jeho závěru mi velmi bolely nožičky. Ale zážitek to byl silný. Kdyby takováto událost byla častější zevšedněla by. Návštěvníkům i těm, kdo ji připravují. Zvláštní bylo, že přestože během večera přišla silná bouřka, nikdo nezmokl. Několik chvil před začátkem bouřky jsme dorazili do restaurace „U Bansethů“ a po vyčerpání tamního programu se vyčerpala i bouřka. Jak říkám: dokonalá organizace. Za ní i za skvělé nápady patří obrovský dík manželům Eugenu a Zuzaně Brikciusovým.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat