21. 6. 2006

Literární výlet Praha Jaroslava Haška - 4.část

21.06.2006 17:38 - 07. Zábava -trvalý odkaz

Literární výlet Praha Jaroslava Haška - 4.část


Na rozdíl od Václava Klause přišel Jan Vodňanský v doprovodu své manželky oslavit své dnešní 65. narozeniny na tento literární výlet. Výlet absolvoval od začátku až do konce. Byla na něm vidět spokojenost, že konečně jednou nemusí být bavičem, že může odpočívat a nechat se sám bavit jinými. Všechno nejlepší! Ať vám dupou králíci, pane Vodňanský!!!

Martin Palouš a Ivan Havel byli jistě na zahradě Českého rozhlasu také spokojení.

Jako ze střechy Lucerny, tak i ze zahrady Českého rozhlasu je krásný výhled na Prahu, který se jen tak někomu nenaskytne.

Na tomto obrázku vidíme, jak se studentům profesora Gebauera povedl živý obraz -  rekonstrukce výřezu z kolorované kresby Josefa Lady „Tancovačka“. Na horním snímku vidíme dotyčný výřez kresby. Vlevo dole – podle mně nejpovedenější pokus na střeše Lucerny. Zdá se mi, že lépe odpovídá rozmístěním postav. Vpravo dole – totéž na zahradě Českého rozhlasu. Podle mého názoru tato scéna lépe vystihuje akčnost originální kresby.


video se zvukem  – Před odchodem na další část výletu uspořádal Eugen Brikcius malou soutěž o představovaná kvalitní litvínovská vína. Video přepisem trochu zkreslilo jinak štíhlou Brikciusovu postavu, omlouvám se.
pro spuštění videa klikněte na obrázek, aby zmizel modrý proužek
klikni - 5.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat