2. 3. 2007

Kapitalismus na Vinohradech se opět probouzí - 2.část

02.03.2007 00:23 - 02. Deník -trvalý odkaz

Kapitalismus na Vinohradech se opět probouzí - 2.část




Docela jsem zajásal. Vypadá to, že firma Apetit je český rodinný podnik. Jídla jsou patrně různých cenových relací. Od poměrně drahých na jídelním lístku restaurantuaž po levné menu samoobslužné jídelně.

Po-Pá nabízíme výhodné polední menu za 59,- Kč 
(hlavní jídlo + polévka) - možnost pravidelného zasílání těchto menu na Váš e-mail.
Denně široký výběr teplých hotových jídel:
tradiční české speciality, smažené pokrmy, těstoviny, masové směsi, polévky, zeleninové saláty, zákusky, ovoce, alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj
   Kdoví, jak firma Apetit zaměří specializaci v novém provozu na tradičním místě na Vinohradech. Z jejích stránek však vyplývá, že může být dost adaptabilní a může se vyrovnat s požadavky okolních obyvatel, kteří zde mohou utrácet peníze jako dřív.
   To, že je forma Apetit rodinná, skýtá naději, že si bude vážit zákazníků a že k těm stálým by se i mohla chovat slušně, i když nebudou schopni utrácet denně astronomické částky. Těžko tu už bude taková atmosféra jako u Roškoty a Špacíra. U nich některé starší prodavačky prodávaly na Vinohradech řadu desítek let a mně znaly ještě jako školáka, protože jsem chodil do blízké devítiletky v Perunově ulici s jejich dětmi.
    Nejsem si jist, zda současná doba konzumu už naprosto nepřebila obyčejnou lidskou slušnost v maloobchodě. Pokud firma Apetit dokáže zamezit fluktuaci, bude si vybírat takový personál, který si na jedné straně bude vážit práce, ale ona na druhé straně dokáže tu práci slušně honorovat a současně vytvořit i přátelské prostředí pracovního kolektivu, pak bude mít úspěch. Přátelské prostředí mezi personálem by se jistě odrazilo v dobrém vztahu k zákazníkům.
   Nechám se překvapit, rodinné firmě však fandím.
Na závěr jedno jídlo z nabídky, které mě okouzlilo barevností a úpravou. Mám totiž rád topinky s česnekem. Doma si je nedělám, protože to jde špatně vyvětrat.  Chodil jsem na ně do protější Potrefené husy, dokud se její jídelníček nezkazil a dokud chování personálu bylo ještě únosné. Pokrm na obrázku jistě asi nebude nejlevnější, ale aspoň ho okusím.

   Doufám, že jídelna bude brzy otevřena. Postup prací nasvědčuje, že úpravy prostoru se chýlí ke konci. 
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat