Kapitalismus na Vinohradech se opět probouzí - 2.část
Docela jsem zajásal. Vypadá to, že firma Apetit je český rodinný podnik. Jídla jsou patrně různých cenových relací. Od poměrně drahých na jídelním lístku restaurantu, až po levné menu v samoobslužné jídelně.
Po-Pá nabízíme výhodné polední menu za 59,- Kč
(hlavní jídlo + polévka) - možnost pravidelného zasílání těchto menu na Váš e-mail.
(hlavní jídlo + polévka) - možnost pravidelného zasílání těchto menu na Váš e-mail.
Denně široký výběr teplých hotových jídel:
tradiční české speciality, smažené pokrmy, těstoviny, masové směsi, polévky, zeleninové saláty, zákusky, ovoce, alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj
tradiční české speciality, smažené pokrmy, těstoviny, masové směsi, polévky, zeleninové saláty, zákusky, ovoce, alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj
Kdoví, jak firma Apetit zaměří specializaci v novém provozu na tradičním místě na Vinohradech. Z jejích stránek však vyplývá, že může být dost adaptabilní a může se vyrovnat s požadavky okolních obyvatel, kteří zde mohou utrácet peníze jako dřív.
To, že je forma Apetit rodinná, skýtá naději, že si bude vážit zákazníků a že k těm stálým by se i mohla chovat slušně, i když nebudou schopni utrácet denně astronomické částky. Těžko tu už bude taková atmosféra jako u Roškoty a Špacíra. U nich některé starší prodavačky prodávaly na Vinohradech řadu desítek let a mně znaly ještě jako školáka, protože jsem chodil do blízké devítiletky v Perunově ulici s jejich dětmi.
Nejsem si jist, zda současná doba konzumu už naprosto nepřebila obyčejnou lidskou slušnost v maloobchodě. Pokud firma Apetit dokáže zamezit fluktuaci, bude si vybírat takový personál, který si na jedné straně bude vážit práce, ale ona na druhé straně dokáže tu práci slušně honorovat a současně vytvořit i přátelské prostředí pracovního kolektivu, pak bude mít úspěch. Přátelské prostředí mezi personálem by se jistě odrazilo v dobrém vztahu k zákazníkům.
Nechám se překvapit, rodinné firmě však fandím.
Na závěr jedno jídlo z nabídky, které mě okouzlilo barevností a úpravou. Mám totiž rád topinky s česnekem. Doma si je nedělám, protože to jde špatně vyvětrat. Chodil jsem na ně do protější Potrefené husy, dokud se její jídelníček nezkazil a dokud chování personálu bylo ještě únosné. Pokrm na obrázku jistě asi nebude nejlevnější, ale aspoň ho okusím.
Komentáře
Článek je bez komentářů
Žádné komentáře:
Okomentovat