24. 7. 2005

K čemu tolik televizních kanálů?

24.07.2005 08:51 - 07. Zábava -trvalý odkaz

K čemu tolik televizních kanálů?


   Včera jsme se po týdnu dočkali opět zajímavého efektu. Ve stejnou dobu v hlavním večerním čase vysílaly Česká televize a televize Nova film se stejným hercem.  Zatímco na ČT 1 běžel film Hartova válka, v témže čase na Nově dávali film Mercury. Oba v hlavní roli s Brucem Willisem. Je to můj oblíbený herec, takže jsem se na jeden film díval a druhý si nahrával na video. Podobný efekt jsem pozoroval minulou sobotu, kdy Nova i ČT1 dávaly ve stejném hlavním vysílacím čase střihové vzpomínkové pořady u příležitosti 66 narozenin zpěváka Karla Gotta.  Tehdy jsem se díval na Českou televizi, protože ta sestříhala pořad z celé zpěvákovy kariéry, zatímco Nova měla k dispozici jen záběry ze svých estrád v posledních deseti letech.

   V současné době chystají všechny tři televize nový typ pořadu, tzv.reality show. Zatímco Nova koupila světový projekt "Velký bratr", televize Prima bude vysílat pořad "Vyvolení".  Česká televize, asi aby splnila své veřejnoprávní poslání, nemůže se nechat zahanbit ve vysílání takového komerčního projektu a připravuje tedy svou obdobu nazvanou "Udělám cokoli".  Nezbývá než doufat, že všechny televize udělají cokoli proto, aby tyto obdobné pořady zařadily do vysílání na stejný den v týdnu a stejnou hodinu a zkoncentrovaly tak  možnost, aby český lidový divák viděl všechny tři pořady v časovém úseku, odpovídajícím pořadu jednomu.

   Tento efekt koncentrovaného vysílání byl dosud patrný pouze o silvestrovském večeru, kdy přepínáním televizních programů jsme mohli na všech programech vidět stejného umělce, nejčastěji baviče Petra Novotného.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat