10. 11. 2005

Dobrá zpráva?

10.11.2005 11:30 - 02. Deník -trvalý odkaz

Dobrá zpráva?

   Jako každé ráno jsem se dnes vzbudil a ještě se zavřenýma očima sáhl po paměti po dálkovém ovladači radiopřijímače. Na buzení mám vždy nastavenou stanici Praha Českého rozhlasu. Náhoda tomu chtěla, že zrovna zahoukalo časové znamení a začaly zprávy. Ta první byla o tom, že ve Francii došlo ke zklidnění nepokojů a že v noci tam shořelo jen 394 aut, což bylo o polovinu méně než předchozí noc. To byla dobrá zpráva.

   Pak už následovaly samé špatní zprávy, jakože v Iráku se odpálil další sebevražedný atentátník a zahynulo 57 lidí a mnoho jich bylo zraněno.

   Nostalgicky jsem si vzpomněl na zprávy stanice  Praha před rokem 1989, kdy k dobrým ranním zprávám patřilo, že horníci ostravsko-karvinského revíru splnili měsíční plán v těžbě uhlí a špatné zprávy neexistovaly - pouze, když zemřel nějaký významný soudruh.

Komentáře
[1]10.11.05 13:35:24Naďa Božková
jo,to byly jiné časy,mnoho se před námi tajilo,ale mně se to líbilo víc.Nemůžu si pomoct,rádia,televize,to je horor za hororem,raději sedím u PC,nebudu si kazit noc,pak bych neusnula vůbec
[2]10.11.05 16:43:39jmxjmx - www - 
Mnoo uplne cenzurovani sveta jako to bylo za komunistu by asi nebylo uplne nejlepsim resenim, zili bychom asi dost odtrzeni od reality. Na druhou stranu nejake hranice by byt mely... vzdy kdyz na nejmenovane TV stanici sleduji zpravy tak si rikam, co tomu asi rikaji rodice, pratele a partneri obeti kdyz vidi jak se smrt jejich blizkeho stala senzaci pro ukojeni potreb davu!
[3]10.11.05 16:56:56Repose - www
Vzpomínám, jak jsme každou neděli, po společném obědě, kde se sešla celá širší rodina, děti i dospělí, poslouchali rozhlasovou pohádku. Nevím, na co budou vzpomínat dnešní děti, když na ně často rodiče nemají čas, a společné obědy už asi také nejsou in.

Žádné komentáře:

Okomentovat