1. 1. 2006

Co se mi líbilo v novoročním projevu prezidenta Václava Klause

01.01.2006 14:19 - 06. Politika -trvalý odkaz

Co se mi líbilo v novoročním projevu prezidenta Václava Klause


   Připustili-li bychom, aby byla politika vnímána jako místo, kde se normální, slušní, obyčejní, čestní a mravní lidé nemohou vyskytovat, pak politika takovou opravdu bude. Nedopusťme to. Pokusme se - v životě i v politice - čestné a férové jednání lidí odměňovat a oceňovat a zbabělému, věrolomnému a nízkému jednání nedat šanci.

Celý novoroční projev prezidenta Klause je možno si přečíst na stránkách České televize.
Komentáře
[1]02.01.06 23:01:35Repose - www - 
Z prvního poslechu se mi zdálo, že projev byl příliš nekonfliktní, neadresný, učesaný. Jako kdyby se pan prezident bál namíchnout partajní politiky, které bude potřebovat při volbě na další funkční období.
[2]02.01.06 23:28:31Petacchi - www - 
Milý repose Myslím, že nejste sám kdo si to myslí. Dnes jsem četl v Lidových novinách sloupek, jehož autor měl podobný názor jako vy
[3]03.01.06 17:17:55mluvka Tomáš
Myslím si, že novoroční projev prezidenta by dnes neměl být konfliktní. Nedochází ke změně systému, jako tomu bylo v roce 1989. Spíš by měl prezident ukázat to pozitivní, co v naší společnosti vidí. Myslím, že Václav Klaus se nikdy neobával střetu názorů, ale zároveň si uvědomuje, že ve své současné funkci prezidenta by neměl být karatel, všeznalec a monarchistický vladař. Myslím, že existuje řada jiných příležitostí, kdy Václav Klaus dává jasně najevo svůj názor - namátkou uvádím jeho postoj k Evropské unii, odmítnutí jmenování soudců mladších 30 let, prosazování lidí, které vidí jako vhodné do Ústavního soudu přes nevoli Poslanecké sněmovny, či jeho mediální půtky s premiérem Paroubkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat