24. 3. 2005

Ať žije dělnická třída!

24.03.2005 12:46 - 04. To, co jsem napsal jinde -trvalý odkaz

Ať žije dělnická třída!

(13.11. 2003 18:28:15)
Navštívil jsem svého psychologa. Pracuje v jedné pražské nemocnici. Je to renomovaný odborník, často jeho stanoviska k různým případům uvádějí televizní i rozhlasové stanice. Neměl na mě příliš času. Řešil jiné problémy. Přišla nádvorní parta a oznámila mu: "Šéfe, tak to tady jdem vystěhovat." Psycholog se bránil, že o žádném stěhování neví a že má objednané pacienty. Dělníky to nezajímalo. "Zdržujete nás od práce, šéfe, budu si na vás stěžovat", ohlásil předák a nádvorní parta odešla. Na jiných pracovištích lékaři patrně podlehli vyhrůžkám dělníků. Na některých odděleních se začlo stěhovat. V celém pavilónu zavládl hluk a prach, dělníci vesele stěhovali nábytek a přístroje. Na dosud nedotčeném patře leželi v jednom pokoji ambulantní pacienti, do jejich žil pomalu vkapávaly infúzní roztoky. Připomnělo mi to nedávnou situaci, kdy se objednaný řemeslník ve sjednanou dobu nedostavil a když jsem ho konečně sehnal mobilním telefonem, řekl: "Šéfe, mě se to nějak nehodilo, ale včera jsem šel okolo, tak jsem na vás zvonil, že bych to zmáknul a vy jste nebyl doma!!!" Přesto, že je desetiprocentní nezaměstnanost, není v Praze skoro možné sehnat dělníka, ať už kvalifikovaného, či nekvalifikovaného. Všichni mají moc práce a dávají jaksepatří najevo, že si dobře pamatují, že za socialismu byli vedoucí silou ve státě a že ani dnes se bez nich nikdo neobejde. Ať žije dělnická třída! 
Komentáře
[1]21.04.05 22:19:57Ledeba
Slovo je slovo. Když slíbím tak přijdu. A že mne nezajímají pacienti. Jsem placen za práci. Ten bordel zorganisoval někdo jiný, s větším platem. A sehnat dělníka bude stále těžší. Za ten plat se do dělnických profesí mládež zrovna nehrne. No a na závěr. Vylili mne z práce. Ale až od prvniho! No a už mne nechávají pozdravovat. A z jiných úst: jestli bych nemoh přijít v sobotu, místo v neděli. To je totiž ještě posledního. Jen ať si ten kapitalismus budujou sami když se jim tak líbí. Ať si kupujou zahraniční auta a jachty z peněz co si vydělají. Já dělnická třída jim na ně přispívat nehodlám. Ten nick je tak schválně. Aby si mne opět nenašli a tu svobodu projevu mi ještě trochu neosladili. Zdravím příteli Tome. No a stou vedoucí silou si to trochu přehnal. Na to tu byla KSČ.
[2]23.04.05 14:15:57mluvka Tomáš
Sehnat dělníka, českého dělníka, je těžké. Sehnat slovenského, ukrajinského anebo jinonárodního dělníka bude stále lehčí. Otázkou je, kdo bude žít v této zemi za 30 let. Dříve tu na všechno byla KSČ. Dnes se nějak rozdrobila do více stran, tak není jasné, kdo je kdo. Ale hlavně není jasné, kdo je tu vlastně na to, na co tu dřív byla KSČ.

Žádné komentáře:

Okomentovat