30. 12. 2007

27. 12. 2007 zemřeli Karel Černoch a Bhénazír Bhuttová

30.12.2007 14:48 - 03. Lidé -trvalý odkaz

27. 12. 2007 zemřeli Karel Černoch a Bhénazír Bhuttová

životy v přímém přenosu


   Český zpěvák Karel Černoch zemřel ve věku 64 let v České republice na následky zhoubné choroby. Bývalá pákistánská předsedkyně vlády Bhénazír Bhuttová byla zavražděna v Pákistánu ve věku 54 let.

   Dva lidé, kteří neměli zdánlivě nic společného. Oba však byli ve své vlasti veřejně známými osobnostmi.  Celý život na ně bylo vidět. Byl mezi nimi rozdíl. Paní Bhutto se narodila otci, který se už před ní stal v Pákistánu předsedou vlády. Byl sesazen a popraven (=zavražděn). Paní Bhuttová se rozhodla, že bude pokračovat v jeho práci. Pan Černoch se vypracoval z neznámého rekvizitáře ve filmových ateliérech až na předního zpěváka v České republice.  Na oba byli ve své vlasti dobře známí, paní Bhuttová byla známá vzhledem k její politické kariéře po celém světě.

   Je to náhoda, že zemřeli ve stejný den. Pan Černoch podlehl chorobě, proti které dnes není léku – rakovině. Paní Bhuttová podlehla lidské nenávisti, proti které také není léku. Smrt pana Černocha byla součástí neodvratného zániku člověka jako biologického jedince. Smrt paní Bhuttové byla v této chvíli zbytečná. Nebyla to osudová náhoda jako při smrti cestujícího na silnici. Její fyzická likvidace je snahou o likvidaci životního názoru, který nešířila sama, ale jehož byla představitelkou.

   Pan Černoch i paní Bhuttová žili plným životem.  Oba dělali zcela jiným způsobem a někde jinde totéž.  Šířili porozumění mezi lidmi. Život jim zbytečně neprotekl mezi prsty jako mnohým jiným. Nevím, jak je tomu v Pákistánu. V České republice  mnoho lidí čeká, až někdo jiný změní jejich život k lepšímu. Nesnaží se o porozumění mezi lidmi. Pan Karel Černoch a paní Bhutto nežili nadarmo.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat